aku-paneel-240cm

240 cm

aku-paneel-300cm

300 cm

Akoestische panelen

Akoestische panelen zijn geluidsabsorberende panelen, deze kunt u op uw wand of plafond monteren. Doordat de panelen een akoestische werking hebben zult u de akoestiek in uw woning, werkplek of kantoor aanzienlijk verbeteren. Door de akoestische eigenschappen van de panelen zult u merken dat er geen galm meer aanwezig is. Nooit meer iemand aan de andere kant van de lijn die uw galm hoort. Mocht u een muziekliefhebber zijn die geregeld naar muziek luistert zult u merken dat u liedjes een stuk mooier klinken. Nooit meer een galmende klank door de serene rust waar u naar luistert. Wanden zijn over het algemeen de grootste boosdoeners als het gaat om galm. Om deze reden hangen akoestische panelen over het algemeen in het zichtveld. Indien u akoestische panelen op uw wanden monteert zal dit niet alleen de akoestiek verbeteren, u zorgt ook voor een uitstraling die zeer sjiek is. De panelen zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Er zit altijd wel een akoestisch paneel tussen die aan uw wensen voldoet en past bij de rest van uw interieur!

Voordelen akoestische panelen

Een rustige, aangename werkomgeving met een tal van voordelen zoals;
Een hogere productiviteit en focus door opname van geluiden. U zult merken dat u minder vaak ziek bent of hoofdpijn heeft als u geruime tijd op uw werkplek aanwezig bent. Door het vilt hebben akoestische panelen ook een isolerende werking. Dit zult u ook merken in uw portemonnee de warmte niet door uw wanden/plafond verdwijnt. Sjieke uitstraling door het prachtige design en de afstemming van de latten en het vilt op de achtergrond. Muziek klinkt opeens een stuk mooier, u zult meer genieten van uw favoriete liedjes. Wellicht de meest belangrijke voordeel van de akoestische panelen zal zijn dat het uw stressniveau aanzienlijk zal doen dalen, u zult zich veel prettiger voelen zonder al het galm om u heen

Nadelen akoestische panelen

Zoals alles zitten er ook nadelen aan akoestische panelen. Helaas zijn ze redelijk duur in aanschaf. Zo heeft u indien u deze niet voor de sier wilt gebruiken meerdere panelen nodig voor een wand of plafond om de akoestiek te verbeteren, dit kan een duur kostenplaatje worden. Indien het voor de sier is zal dit in veel gevallen meevallen qua kosten.