Klik-PVC

Klik PVC

Plak-PVC

Plak PVC

Tegellook-PVC

Tegellook PVC

PVC-Toebehoren

PVC Toebehoren

PVC vloeren

Klik en plak PVC vloeren zijn een perfect alternatief voor wanneer u geen houten of laminaat vloer wilt. Zoals de meeste mensen ondertussen weten bestaan er 2 soorten PVC vloeren; namelijk een klik en een plak (dryback) variant. In het tweede geval dient de vloer egaal te zijn. Dit komt doordat de dikte van de meeste plak (dryback) PVC vloerdelen maar 2,5 mm dik zijn. Doordat deze zo dun zullen alle oneffenheden zichtbaar zijn wanneer de vloer is verlijmd. De vloer dient dus eerst te worden geëgaliseerd. Nadat de vloer is geëgaliseerd dient deze te worden geschuurd, hierna wordt deze in de primer gezet. Wanneer dit proces is voldaan kan de vloer met speciale PVC lijm op de vloer worden verlijmd. Dit proces kan zeer snel gaan gezien de vloer meteen voor een groot deel kan worden verlijmd. De vloerdelen hoeven alleen nog maar op de juiste wijze op de grond op het lijm te worden gedrukt. Ondanks dat PVC een harde materiaalsoort is kunt u de planken van de plak (dryback) variant in de meeste gevallen met een stanleymes insnijden en breken. Indien u kiest voor klik PVC vloer is dit een stuk gemakkelijker zelf te leggen. Ook deze bestaan in meerdere varianten. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een geïntegreerde ondervloer. Mocht u een PVC vloer met geïntegreerde ondervloer nemen voor in uw apartement is het verstandig om eerst na te vragen of deze geschikt is voor gebruik in appartementen. Mocht u voor een PVC vloer zonder geïntegreerde ondervloer gaan dient u hier wel apart een ondervloer bij te bestellen. U kunt deze vloer niet zomaar los op een verharde of verende ondergrond plaatsen, hierdoor zullen de klikverbindingen breken. Voor het plaatsen van een klik PVC vloer heeft u wel een goede cirkelzaag of zaagtafel nodig. Gezien dit een dikkere vloer is kunt u deze niet breken door deze in te snijden. In onze showroom voeren wij de producten van Berry Alloc, Republic, Tarkett, Belakos, Bodiax en Dutch interior Group. Hierin hebben we zeer veel varianten en hebben we altijd de vloer voor in uw interieur.

Klik en plak PVC vloer voordelen

PVC is een harde en waterdichte materiaalsoort. Hierdoor hoeft u dus nooit bang te zijn wanneer u drinken heeft gemorst, dit kunt u namelijk zo weer afnemen. Het is te combineren met vloerkoeling- en verwarming. PVC vloeren gaan zeer lang mee mits er op de juiste wijze gebruik van wordt gemaakt. Plak (dryback) PVC vloerdelen kunnen bij beschadigingen zeer gemakkelijk worden vervangen. Zeer veel verschillende varianten te verkrijgen bij ons.

Klik en plak PVC vloer nadelen

Voor een zeer mooi en strak resultaat moet u bij plak (dryback) de ondervloer eerst egaliseren daarna schuren en primeren. Dit is iets wat de meeste menen helaas zelf niet kunnen omdat ze er niet de juiste materialen en gereedschappen voor hebben. Bij een klik PVC vloer is het een stuk lastiger om een beschadigde vloerdeel te vervangen, hiervoor dient u de vloer los te halen tot het te vervangen vloerdeel.

De waardering van www.timelessfloors.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.