Strook-2

Planken

XXL-Formaat-1

XXL planken

Visgraat-2

Visgraat

Tegellook

Tegellook

Laminaat-toebehoren

Laminaat Toebehoren

Laminaat vloer

Laminaat vloeren zijn een perfect alternatief wanneer u geen PVC of tegelvloer wilt. Zoals de meeste mensen ondertussen weten bestaan er een tal van soorten laminaat; zo kunt u kiezen voor extra grote en brede planken of u kunt voor een visgraatpatroon met weer juist hele kleine planken kiezen. Laminaat kent een hoop voordelen ten opzichte van PVC, in laminaat zitten namelijk geen weekmaker, het is namelijk een natuurlijk product. Tegenwoordig wordt laminaat in verschillende soorten kleuren gemaakt. Zo zit ook uw kleur er natuurlijk tussen! Laminaat is een product wat van nature warmer aanvoelt ten opzichte van andere soorten vloeren. Tegenwoordig zijn de meeste laminaat vloeren ook geschikt voor vloerkoeling- en verwarming, mits u hier wel de juiste ondergrond bij afneemt.

De extra grote en brede planken is dit een stuk gemakkelijker en sneller om zelf te leggen. Visgraat is een stuk lastiger te leggen, deze dient u eerst namelijk goed uit te meten zodat het geheel niet scheef wordt gelegd. Het is raadzaam om wanneer u niet zaagtafel beschikt een laminaatknipper te huren of aan te schaffen, dit maakt het werk een stuk gemakkelijker en bent u zo klaar met uw vloer.

Voordelen laminaat

De fabrikanten zijn ondertussen zo ver dat ze producten op de markt hebben gebracht die net als andere soorten vloeren watervast zijn, dus niet meer haasten nadat e is gemorst. Dit maakt een duurzame vloer ook uiterst betaalbaar. Indien u op een juiste wijze onderhoud pleegt aan uw laminaat vloer zal deze geruime tijd meegaan en kunt u er lange tijd van genieten. De vloer is dankzij zijn klikverbinding zeer gemakkelijk zelf te leggen. Hiervoor heeft u wel een goede laminaatknipper of een zaagtafel voor nodig.

Nadelen laminaat

Het is en blijft een MDF vloer, u dient dus wel zorg te dragen dat er geen scherpe of zware objecten op de laminaat vloer vallen. Hierdoor kan er schade ontstaan wat u zult blijven zien en een zwakke plek in uw vloer wordt. Het beschadigde stuk is vanzelfsprekend niet mee watervast en kan vocht opnemen as er geruime tijd vloeistof op ligt. Niet alle laminaat vloeren zijn geschikt voor vloerkoeling- en verwarming. Wij kunnen u hier uiteraard mee van dienst zijn.